Παρασκευή Σεπ 10
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ισλαμισμός
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ισλαμισμός
ισλαμισμός 4 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν  
Βάζω αυτό το θέμα με αφορμή το όλο σκηνικό με το South Park μιας και εδώ και καιρό έχω την απορία: Είναι τόσο για τον πούτσο η συγκεκριμένη θρησκεία ή απλά κάποιοι ερμηνεύουν το κοράνι κατά τέτοιον τρόπο που οδηγεί στη βία (σφάζουμε αλλόθρησκους) και γενικότερη έλλειψη ανεκτικότητας?

Βλέπετε, σε συζητήσεις που έχω συχνά κάποιοι μου παραθέτουν το δεύτερο επιχείρημα, ότι και καλά και το χριστιανισμό αν ερμηνεύσεις βάσει της Παλαιάς Διαθήκης είναι εξ'ίσου για τον πούτσο. Τι παίζει τελικά? Μήπως τον έχουμε παρερμηνεύσει ως θρησκεία? Από την άλλη δεν είναι αδιαμφισβήτητο ότι είναι απαράδεκτη η θέση που δίνει, ανεξαρτήτως ερμηνείας, στη γυναίκα?

συγνώμη αν παραείναι σοβαρό το τόπικ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:ισλαμισμός 4 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν  
fond σε τι σάιτ νομίζεις ότι βρίσκεσαι, εδώ οτιδήποτε πιο σοβαρό από ΖΝ κουλτούρα και μπάλα θεωρείται off-limits :Ρ

νταξ χωρίς να το χω ψάξει φοβερά, ισχύει όντως αυτό που λες περί ερμηνείας του Κορανίου, μάλιστα πρόσφατα διάβαζα για μια οργάνωση που προωθεί μια πιο φιλειρηνική ερμηνεία.. αλλά νταξ βάσει των γενικών μου γνώσεων περί θρησκειών, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη μεγάλη θρησκεία που να απαιτεί τέτοια υποδούλωση του πιστού..

όσο για το "σκοτώνουμε αλλόθρησκους", δεν ξέρω αν είναι θέμα ερμηνείας ή όχι, νομίζω πάντως ότι το κοράνι αναγνωρίζει το χριστιανισμό και τον ιουδαϊσμό ως valid θρησκείες

απλά το Κοράνι έχει μια core διαφοροποίηση, το σχίσμα μεταξύ Σουνιτών και Σηιτών
αυτό σε συνδυασμό με τη διάδοση του ιστορικά μετά την εμφάνισή του (αρχές του 8ου αιώνα) δημιούργησε μια δυναμική βίας σε μια περιοχή (δρόμος του μεταξιού) που εκτείνονταν παραδοσιακά ανάμεσα σε 3 ηπείρους και περίπου πάνω από 10 βασικές εθνοτικές/φυλετικές ομάδες

η τζιχάντ και οι Ιεροί Πόλεμοι (επεκτατισμός στη Δύση) των μεσαιωνικών χρόνων είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα
πέραν του τρόπου που διαμορφώθηκε η ισλαμική τρομοκρατία (κυρίως παρέμβασης της πολιτικής έναντι της θρησκείας στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα), είναι μάλλον μια φιλήσυχη θρησκεία όπως όλες οι δογματικές της πρώτης χιλιετηρίδας

βέβαια άμα είσαι Ουιγούρος στη Κίνα (μια σύγχρονη καυτή πατάτα) ή Ταλιμπάν της Βορείου Συμμαχίας, η αλήθεια είναι ότι δεν είσαι και ο πιο νορμάλ ευσεβής τύπος, μάλλον φονταμενταλιστής και για το τρελλοκομείο είσαι
John Pikpas
Enter the PIKPA
Σε σύνδεση Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν

Ασχέτως ότι μπορεί να είναι φιλειρηνική κατά βάση (αν και δεν ξέρω σε τι πλαίσιο μιλάει για "θάνατο στους αλλόθρησκους"), δεν θα λέγαμε ότι είναι η πιο κατακριτέα θρησκεία όμως και μόνο με βάση την αντιμετώπιση που διακηρρύσει για τις γυναίκες?

ο καθολικισμός είναι χειρότερος που να πετύχεις θρήσκα Καθολικιά Ιταλίδα στην Ίο να δεις
κάθε θρησκεία εξάλλου αποκρυσταλλώνει επιμέρους κοινωνικές καταβολές-ιδιαίτερες συνθήκες, συνεπώς δεν βρίσκω που το Κοράνι λέει να φοράς μπούργκα και να έχεις 2000 συζύγους
John Pikpas
Enter the PIKPA
Σε σύνδεση Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν

πάντως με ένα ψιλοψάξιμο που έκανα, όντως οι στίχοι που αναφέρονται σε θάνατο σε αλλόθρησκους έχουν παρθεί out of context, καθώς αναφέρεται σε κατάσταση αυτοάμυνας.. βέβαια ίσως οι σημερινοί φανατικοί να το ερμηνεύουν με την έννοια ότι πρέπει να αμυνθούν απέναντι στη διείσδυση του δυτικού τρόπου ζωής ξέρω γω

επίσης σε έναν άλλο στίχο που και καλά ισχυρίζονται ότι ωθεί να βαράς τη γυναίκας σου, η λέξη "βαράς" έχει μεταφραστεί αυθαίρετα:

Noble Verses 4:34-36 "(34). As to those women on whose part ye fear disloyalty and ill-conduct, admonish them (first), (Next), refuse to share their beds, (And last) beat them (lightly); but if they return to obedience, seek not against them Means (of annoyance): For Allah is Most High, great (above you all).

The Arabic word used in Noble Verse 4:34 above is "idribuhunna", which is derived from "daraba" which means "beat". The thing with all of the Arabic words that are derived from the word "daraba" is that they don't necessarily mean "hit". The word "idribuhunna" for instance, could very well mean to "leave" them. It is exactly like telling someone to "beat it" or "drop it" in English.

Born Beyond έγραψε:
πάντως με ένα ψιλοψάξιμο που έκανα, όντως οι στίχοι που αναφέρονται σε θάνατο σε αλλόθρησκους έχουν παρθεί out of context, καθώς αναφέρεται σε κατάσταση αυτοάμυνας.. βέβαια ίσως οι σημερινοί φανατικοί να το ερμηνεύουν με την έννοια ότι πρέπει να αμυνθούν απέναντι στη διείσδυση του δυτικού τρόπου ζωής ξέρω γω

επίσης σε έναν άλλο στίχο που και καλά ισχυρίζονται ότι ωθεί να βαράς τη γυναίκας σου, η λέξη "βαράς" έχει μεταφραστεί αυθαίρετα:

Noble Verses 4:34-36 "(34). As to those women on whose part ye fear disloyalty and ill-conduct, admonish them (first), (Next), refuse to share their beds, (And last) beat them (lightly); but if they return to obedience, seek not against them Means (of annoyance): For Allah is Most High, great (above you all).

The Arabic word used in Noble Verse 4:34 above is "idribuhunna", which is derived from "daraba" which means "beat". The thing with all of the Arabic words that are derived from the word "daraba" is that they don't necessarily mean "hit". The word "idribuhunna" for instance, could very well mean to "leave" them. It is exactly like telling someone to "beat it" or "drop it" in English.

traduttore, traditore!!!
I don't need Bootsy Collins.

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
δείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας